ΔΩΡΕΑΝ αποστολή των χαλιών μας σε όλη την Ελλάδα!

Βρισκόμαστε στην εποχή που σιγά – σιγά θα πρέπει να στρώσουμε χαλιά. Τα χαλιά, λοιπόν, που θα μείνουν εκεί σ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, έχουν ανάγκη από τακτική καθαριότητα. Πάνω τους συγκεντρώνονται σκόνες, λάσπες, τρίχες και συχνά λερώνονται από λεκέδες- ιδίως να μιλάμε για χαλιά σε δωμάτια με μεγάλη κίνηση.

Για να είστε, επομένως, προετοιμασμένοι για το πως θα καθαρίσετε τα χαλιά σας, όταν πλέον αυτά στρωθούν, καλό θα είναι να έχετε κατά νου σας αυτά τα 6 πολύτιμα tips:

1- Πλύντε τα!

Δεν αρκεί, όπως είπαμε, να βάλετε μόνο μια σκούπα. Κάθε τρεις μήνες, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια πλυντική σκούπα- που εκτός από στεγνό καθάρισμα, κάνει και πλύσιμο των χαλιών. Εναλλακτικά, κι εφόσον δεν τη διαθέτετε ή δεν μπορείτε να την προμηθευτεί, απευθυνθείτε σ’ ένα ταπητοκαθαριστήριο που αναλαμβάνουν να σας καθαρίσουν τα τάπητά σας επί τόπου, στο σπίτι.

2- Απομακρύνετε τα «βαθουλώματα»

Τα πόδια των επίπλων αφήνουν «βαθουλώματα» και εσοχές πάνω στα χαλιά. Αντιμετωπίστε τα κρύβοντας τα σημεία μ’ ένα παγάκι.

3- Αποφύγετε τους λεκέδες

Μην αφήνετε τους λεκέδες στο χαλί να εισχωρήσουν βαθιά. Αντιμετωπίστε τους τη στιγμή που συμβαίνουν καθαρίζοντάς τους με τα ειδικά προϊόντα για τους λεκέδες στα χαλιά.

4-Ξανακαθαρίστε τους λεκέδες!

Πριν περάσετε στο πλύσιμο του χαλιού, φροντίστε με τα ειδικά προϊόντα για τους λεκέδες να ξαναπεράσετε τις περιοχές που έχουν λεκιαστεί. Προσοχή: υπάρχουν λεκέδες που θα πρέπει να τους καθαρίσετε αφού στεγνώσουν, όπως η σοκολάτα και η λάσπη. Το φαγητό, ο καφές, το τσάι, το κρασί θα πρέπει να καθαρίζονται όταν είναι ακόμα νωποί.

5- Στεγνώστε καλά!

Όποια περιοχή έχετε περάσει με νερό και απορρυπαντικό ή υγρό, θα πρέπει να στεγνώσει καλά για να μην περάσει στο χαλί υγρασία. Χρησιμοποιείστε στα σημεία αυτά ένα σεσουάρ για τα μαλλιά.

6-Ηλεκτρική σκούπα

Χρησιμοποιήστε τα εξαρτήματα της σκούπας για τις γωνίες και τα δύσκολα σημεία, ώστε να εξασφαλίσετε ότι δεν θα μείνει πουθενά βρωμιά.

Related Articles

106 Αλήθειες

ΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΧΑΛΙ 1. H αγορά ενός χειροποίητου χαλιού δεν είναι εύκολη, αλλά είναι συναρπαστική. 2. Το χειροποίητο χαλί δεν...
Περισσότερα
Τα χειροποίητα χαλιά είναι ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο κομμάτι της διακόσμησης ενός σπιτιού, καθώς η τέχνη της κατασκευής τους ξεκινάει αρκετούς...
Περισσότερα
Follow us @pentheroudakisrugs

Το καλάθι αγορών σας

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Κλείσιμο ✕

Διάσταση

Ποιότητα

Σχήμα

Τύπος

Μάρκα

Τιμή

X